Kalastus Kukkialla

Kalastusluvat

Jos olet 18‒64-vuotias kalastaja, sinun tulee maksaa kalastonhoitomaksu. Maksuvelvollisuus alkaa 18-vuotissyntymäpäivänä ja päättyy 65-vuotispäivänä. Maksun voi maksaa joko kalenterivuodeksi, viikoksi (7 vrk) tai vuorokaudeksi.

Maksua ei tarvitse suorittaa, jos kalastat pelkästään pilkillä, ongella tai silakkalitkalla.

Kalastonhoitomaksulla voit kalastaa yhdellä vavalla suuressa osassa maata. Kalastonhoitomaksu oikeuttaa myös vapaa-ajan kalastukseen Suomen talousvyöhykkeellä ja valtion yleisellä vesialueella meressä.

Kalastonhoitomaksu on korvannut vuoden 2016 alusta alkaen vanhan kalastuksenhoitomaksun ja läänikohtaiset viehekalastusmaksut. Kalastuslaki edellyttää kalastonhoitomaksun maksajan sekä maksutapahtuman kirjaamista kalastonhoitomaksurekisteriin.

Maksun suorittaminen

Kalastonhoitomaksu on henkilökohtainen. Maksun yhteydessä kalastajilta kysytään nimi, yhteystiedot ja syntymäaika (ei henkilötunnusta). Kalastonhoitomaksun voi hankkia myös toiselle, jolloin ostaja ilmoittaa pyydetyt tiedot myös kalastajasta/kalastajista, joiden puolesta suorittaa maksun.

Kalastonhoitomaksun hinnat:

45 € / kalenterivuosi
15 € / 7vrk
6 € / 1 vrk

Maksa kalastonhoitomaksu Eräluvat.fi-verkkokaupassa, puhelinpalvelussa, lähimmässä luvanmyyntipisteessä tai R-kioskissa. R-kioskilta ostettaessa hintaan lisätään toimitusmaksu 3 €.

Kalastuslupien myynti