Kuva: retkipaikka.fi/hietasalo-hameenlinna

Hietasalo

Kulkuyhteydet

Venerannat Kuohijärven länsirannalla, Hietasalon portti (vesimatka 0.8 km), Avusranta (vesimatka 3 km) ja itärannalla Vähä-Evon ranta (vesimatka 3 km).

Venerannoissa on kevyen veneen laskupaikka. Avusrannassa on mahdollisuus veneen säilytykseen, Hietasalon portin rannassa säilytys on kielletty.

Lisäksi saareen on kulku Pöystilän täysihoitolasta, jossa on vuokrattavissa soutuvene, puh 6335526.

Kuohijärvi on paikoitellen kivinen. Kiviä ei ole merkitty. Veneellä liikkuminen edellyttää varovaisuutta. Vastuu vesillä liikkumisesta on veneenkäyttäjällä. Venerannoissa on paikoitusalueet sekä infotaulut karttoineen, Hietasalonportin rannassa on lisäksi lähde ja jätepiste.

Alueen omistajat ovat Hämeenlinna, Riihimäki, Hattula, Janakkala ja Pälkäne

Tiedustelut/palaute: 03/621 2310

Virkistysalue sijoittuu Lammin Kuohijärvelle. Alue käsittää kuntien omistuksessa oleva 39 hehtaarin saariryhmän Hietasalonsaaren, Kolusaaren, Kaiturin ja Pukaluodot sekä 3 venerantaa. Rantaa on noin kaikkiaan 8 kilometriä.

Hietasalo on saarista suurin 34 hehtaaria. Se on monimuotoinen mäntyvaltaisia ja kuusivaltaisia metsiä käsittävä. Hietasalossa on upeita kallioita varsinkin saaren pohjoisosassa. Saaren eteläosassa on lähes 30 metriä korkea kallioharjanne, jolla on näköalapaikka. Saaren itäosassa on mielenkiintoinen suo, jolla on pitkospuut. Saaren halki kulkee pituussuunnassa ulkoilureitti.

Hietasalossa on neljä tukikohtaa, joissa on nuotiokehät. Näistä päätukikohta sijoittuu saaren länsirannalle vastapäätä Hietasalon portin mannerrantaa, jossa on paikoitusalue ja infotaulu sekä veneenlaskupaikka. Päätukikohdassa on myös uimaranta, laituri, kuivakäymälä ja telttailupaikka.

Kaiturin Pukaluotojen saariryhmä on Kuohijärven poikkikulkevan vedenalaisen harjun osa. Kaiturissa on nuotiokehä sekä hyvä hiekkainen uimaranta. Kaiturin luonto on rehevää lehtomaista harjumetsää.